CALL CENTER

Ingyenes telefonszám:
0800/024-026

Telefon: 024 / 827 - 800
FAX: 024 / 812 - 529

Sikeresen továbbítottuk üzenetét!
Hiba történt az üzenet továbbításakor!

Vízszolgáltatás

Zenta város lakosságának ivóvízszükségletét 9 kútból biztosítjuk, melyek két vízlelőmezőn helyezkednek el.

A kutak 90-100 m mélyek, és maximális összkapacitásuk kb. 96 l/s. A vízkiemelés EMU-WILO gyártmányú búvárszivattyúkkal történik, melyeket a legmodernabb DANFOSS vezérlőberendezés irányít. Évente kb. 1,3 millió m3 ivóvizet termelünk és szolgáltatunk.

33

A városnak nincs ivóvíztisztító telepe, a kitermelt nyers vizet gázklórral fertőtlenítjük egy klóradagoló berendezés segítségével.

Az ivóvíz minőségét folyamatosan ellenőriztetjük, a mikrobiológiai, valamint fizikai és vegyi elemzéseket a kikindai Egészségvédelmi Intézet akkreditált laboratóriumában végzik. Mikrobiológiai szempontból vizünk megfelel a szabályzatban előírtaknak, viszont vegyi összetételét nézve egyes paraméterek átlépik a szabályzatban előírt maximális megengedett mennyiséget (pl. szín, szervesanyag-tartalom, arzén, illetve egyes esetekben a vas és ammónium tartalom). Az EU törvényekkel való összehangolás végett 1998-ban meghozták az "Ívóvíz minőségét meghatározó szabályzatot", amellyel egyes paraméterek értékeit lecsökkentették. A víz meghatározott vegyi összetétellel rendelkezik, és a nyersvíz tisztítása nélkül nem lehet a szabályzatban előírt vízminőségnek megfelelni.